Selecteer een pagina

Een verzameling kleine blaadjes die samen een prachtig geheel vormen: in september genieten we van de dahlia.

Herkomst van de dahlia
De dahlia is een van oorsprong Mexicaans knolgewas. Toen we rond 1800 Amerika ‘ontdekten’, namen we de bloem mee naar Europa. Hier werd de blaadjesbol vernoemd naar de Zweedse botanicus Andreas Dahl, een leerling van Linnaeus. Sinds 1813 wordt de dahlia door professionele kwekers geproduceerd.

Kleuren en vormen van de dahlia
Het meest opvallend aan de dahlia zijn de bloemblaadjes: soms effen van kleur, maar vaak opvallend fel met spikkels of streepjes. Sommige bloemen hebben één rij met blaadjes, andere bestaan uit tientallen blaadjes. De prachtige bloem heeft overdreven veel kleur- en vormvariaties. De blaadjes zijn bijvoorbeeld rond, sprietig of opgerold. Er zijn dahlia’s die wel 1,5 meter lang zijn en een bloemdiameter hebben van meer dan 20 cm. Kortom: opvallende verschijningen!

Zo maakt u iets bijzonders met Dahlia
De Viburnum, Leucospermum nutans en Senecio cineraria combineren perfect met de stralende kronen van de dahlia. De prachige felle kleuren komen nog beter uit tussen het warme groen. Zo creëert u een Mexicaans feestje in een vaas, waar uw klanten warm voor lopen.

dahlia_2016-05                          dahlia_2016-03